Oog voor stijl – dat heeft MisjaB

Oog voor stijl - dat heeft MisjaB

MisjaB fotografeert iets oudere vrouwen met een eigen, gedurfde kledingstijl. Haar recent verschenen boek Oog voor stijl geeft inkijkjes in het stijlleven van allerlei Nederlandse vrouwen. Zeer boeiend en inspirerend.

Als vervolg op mijn vorige bericht Schoonheid waarvoor je kiest, waarin ik vrouwen laat zien die de veranderingen in hun lichaam hebben geaccepteerd, wil ik je nu attenderen op het boek van MisjaB (1952) dat 23 oktober is verschenen. Ondanks de lichamelijke veranderingen, die het ouder worden met zich meebrengt, kun je plezier hebben in je mooi te kleden. Dat kun je afdoen met ‘ijdelheid’, maar het is eerder een kwestie van respect hebben voor jezelf.


IJdelheid is, heel vaak, levenslust. Dat we er allemaal maar lang last van mogen hebben”.


Deze opmerking is niet van mij, maar van Milou van Rossum (modejournalist van het NRC) die het voorwoord heeft geschreven in Oog voor stijl. Dit inspirerende boek staat vol met prachtige foto’s én verhalen van iets oudere vrouwen (en mannen) met een eigenzinnige kledingstijl. Misja Beijers (ook bekend van haar blog MisjaB.nl) is op haar 57ste gestart met het op straat fotograferen van vijftigplussers die haar opvallen door hun gedurfde persoonlijke kledingstijl. Ook heeft ze al zeven jaar een vaste rubriek in het blad Zin.

Misja en ik kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen en ontdekten dat we elkaars blog al een tijd volgden. Voor haar boek Oog voor stijl heeft ze ook mij geïnterviewd over de 50plus vrouw, de persoonlijke kledingstijl, de lichaamsveranderingen en de invloed van de omgeving waarin je opgroeit.

https://www.lidathiry.nl/oog-voor-stijl-dat-heeft-misjab/

Kleding is een vorm van zelfexpressie, het ‘laat zien wie je bent’. Juist als je wat ouder wordt en je beter weet wie je bent, zul je minder de neiging hebben (krijgen) om je af te vragen ‘wat zullen ze wel van mij denken’. Je staat steviger in je schoenen, je hebt immers je sporen al voor een groot deel verdiend. Als je dit gevoel (nog) niet helemaal hebt kunnen de verhalen met de bijbehorende prachtige foto’s in Oog voor stijl je wellicht het zetje geven om iets vaker uit je comfortzone te komen.

Oog voor stijl (€ 24,95) is een boeiend en leerzaam boek met inkijkjes in het stijlleven van allerlei Nederlandse vrouwen. Met tips en adresjes voor goede (tweedehands) winkels in het hele land. Het is o.a.  hier te koop.

Lees ook: We kopen steeds meer tweedehands kleding