Een licht kleurtype draagt geen zwart als ze wil stralen

Zwart kan altijd is een wijdverbreide misvatting. Als zwart je niet staat, werpt het schaduwen op je gezicht die je alleen maar ouder maken. Zelfs een goudkleurig sjaaltje helpt niet om het ‘zwart’ beter bij Kate te laten staan.

Een licht kleurtype draagt geen zwart als ze wil stralen

Een licht kleurtype draagt geen zwart, want in zwarte kleding word je ‘weggevaagd’. Is jouw dominante kleurkarakteristiek ‘licht’ dan zal het zwart jou dragen in plaats van dat jij het zwart draagt. De aandacht gaat als eerste naar je zwarte kleding en niet naar jou. Bij Kate Hudson* is dit goed te zien. Hoe ze ook haar best doet om van het zwart nog wat te maken (goudkleurig sjaaltje), ze ziet er bleek en ongezond in uit.

Zie hoe mooi Kate daarentegen is in lichte kleuren. De lichte kleuren maken haar fris en ze lijkt jaren jonger. Misschien goed om te weten, lichte kleuren zijn geen pasteltinten. Lees mijn bericht Lichte kleuren en pasteltinten wat is het verschil.

Een licht kleurtype draagt geen zwart als ze wil stralen

TIP: Zwart geeft snel donkere schaduwen in het gezicht en ook al staat zwart je goed (je bent een diep koel kleurtype bijvoorbeeld), boven de veertig kun je het zwart beter niet meer dicht bij je gezicht dragen. Wil je niet ouder lijken dan je bent.

Draag je zwart omdat je slanker wilt lijken? Een kleurenanalyse is het beste hulpmiddel dat je kunt hebben, omdat je je beste neutrale kleuren en je meest afslankende kleuren zult ontdekken. Een kleurenanalyse geeft antwoord op welke kleur past bij mij? Welke kleuren harmoniëren met mijn huidskleur, oogkleur en haarkleur? Welke kleuren zorgen ervoor dat ik er gezond, levendig en stralend uitzie?

Je ziet op mijn Pinterestaccount nog meer voorbeelden van het lichte kleurtype.


Dit bericht verscheen eerder in 2019. *Pin mij niet vast op het juiste kleurtype van Kate Hudson. Actrices zijn soms ware kameleons. Zie mijn Pinterestbord ‘Zonder make-up’