Als je een vioolheup hebt dan zit er een ‘deukje’, de zogenaamde hipdip, tussen je heupbeen en het dijbeenbot. Deze vioolheup zie ik het meest bij de A, de X en de 8, maar kan ook bij andere bodytypes voorkomen. Kenmerkend voor deze heupvorm is de inham tussen de hoge en lage heup. Dit is een normaal verschijnsel en onderdeel van jouw ‘bouw’, je skelet. Ze ontstaan dus niet, je hebt ze van nature én je kunt ze niet veranderen.
Tussen het heupbeen en de bovenkant van je dijbeenbot zit ruimte, zoals dat te zien is op onderstaande foto. Er loopt een spier (de gluteus medius) van je heupbeen naar je dijbeenbot. Hoe groter de afstand tussen het heupbeen en het dijbeenbot, hoe langer de spier is die beide botten met elkaar verbindt. Er is ook meer ruimte voor deze spier, die daardoor naar binnen kan vallen.
Veel vrouwen proberen in de sportschool van de hipdips af te komen. Om vervolgens teleurgesteld te worden, omdat het geen enkel resultaat heeft. Je kunt namelijk sporten tot je een ons weegt, als op die plek van nature veel ruimte zit, zal een hipdip niet verdwijnen. Wat ik wil benadrukken met deze inleiding? Dat vioolheupen volkomen normaal zijn en gelukkig accepteren steeds meer vrouwen de hipdip.
Wil je ze minder laten opvallen, dan kan dat met de juiste kledingmodellen en stoffen.
- Dunne stoffen en strechstoffen die aan je lichaam blijven kleven zullen de ‘deukjes’ alleen maar accentueren. Kies liever kleding die gemaakt is van een iets zwaardere, maar wel soepele stof die recht naar beneden hangt. Stoffen die gemakkelijk over je rondingen glijden en nergens blijven hangen zijn een aanrader.
- Je zult ontdekken dat broeken en rokken met een hogere tailleband meer voor je heupen doen dan heupbroeken. Denk ook aan de paperbag taillebroek.
- Rokken en jurken kies je het liefst met een wijd uitlopende rok. Maar staat een recht model rok je mooier (zoals dat bijvoorbeeld bij de 8 het geval is), ga dan voor een rok van scuba* of een geweven stof (met een klein beetje elasthan voor het comfort). Ook deze rechte rokken mogen nergens te nauw zijn.
Broek van scuba
Rok van scuba
Jurk van scuba
- Vesten, tunieken en blazers, die voorbij je heup eindigen, onttrekken de vioolheup aan het oog. Ze moeten wel ruim over je heupen vallen. Lees ook Zo draag je een lang vest voor je bodytype
- Ook jasjes en tops met een schootje zijn perfect om de hipdips te camoufleren.
Mouwloze top met schootje
Top met peplum/schootje
*Scuba is een dubbel breisel, meestal gemaakt van polyamide en elasthaan. Je kunt het het beste omschrijven als neopreen wat we allemaal kennen van de surfwetsuits. Natuurlijk is scuba een stuk lichter maar het heeft nog steeds body. Het kreukt niet en valt ook niet soepel, maar staat eerder een beetje uit. Scuba blijft de hele dag in model waardoor je er altijd tiptop en verzorgd uitziet. Bron: Textielstad.nl
Wat een leuke benaming de vioolheup en weer fijne oplossingen!
Fijne zondag en bedankt ❣❣
Fijn dat je hier aandacht aan besteed! Een bekend verhaal en alvast mooie tips :). Ik merk inderdaad dat bijvoorbeeld een steverige stof zoals een leren rokje mijn vioolheupen goed wegwerkt. Ik kijk uit naar je STOA en ben benieuwd hoe ik deze kan toepassen binnen mijn stijl charmant-stoer. Fijne dag!
Nooit geweten dat mijn heupen een naam hebben: vioolheupen! Bedankt, fijne tips weer.
Ik wist niet dat ik muzikale heupen had 😉 merci voor de tips!
Ook met steviger ondergoed of shapewear kan je dit wat camoufleren, alleen moet je het “Bridget-Jones gevoel” er dan wel bijnemen.
En dat, die shapewear, zit op een warme dag ook niet fijn.
Wat fijn dat mijn heupen een naam hebben! 😉 Ik twijfel of ik mijn figuur kan kenmerken als een X of een 8, mede door deze ‘inkeping’. Ik neig dan ook naar wijde rokken om die vioolheup te verbergen. Een andere stof zou dus een oplossing zijn. Dankjewel voor je blog weer!
Graag gedaan, Annemieke !
Benoemd wat ik ook heb. Broeken die goed in de taille zitten en oook rokken voelen het fijnst. Elke keer weer leuk om zondag de mail te ontvangen.
Groet Annelies
Dank je wel, Annelies !