Jouw zwart – Kom tot leven met de kleuren die je hebt (5)

Opnieuw kun je, door goed naar je natuurlijke kleuren te kijken, een kleur ontdekken die je bijzonder goed staat.

Jouw zwart vind je in je ogen

Dit wordt de vierde topkleur die niet mag ontbreken in je garderobe, namelijk jouw zwart. Met ‘jouw zwart’ bedoel ik de diepste neutrale kleur die je kunt dragen. Dat kan een antracietgrijs zijn, maar ook een donkerbruin, olijfgroen of marineblauw. Om te bepalen welk ‘zwart’ jou het beste staat kijk je naar de ring om je iris of naar de kleur van je wenkbrauwen.

De kleur van de ring om je iris. Deze kleur geeft aan wat jouw diepste/donkerste neutrale kleur is en is bijzonder geschikt voor een LYCD of een jasje voor een zakelijke outfit bijvoorbeeld.

Jouw zwart - Kom tot leven met de kleuren die je hebt (5)

Met deze truc kun jij zelf uitvinden of zwart je echt goed staat of dat je beter voor antracietgrijs of middengrijs kunt kiezen. Je ziet hieronder een zwart-wit kopie van de foto hierboven. Deze foto laat zien dat de bezitters van de twee bovenste ogen ook prima zwart kunnen dragen, terwijl bij de andere twee vrouwen middengrijs mooier staat.

Een andere manier om te bepalen hoe donker jouw neutralen kunnen zijn, is te kijken naar de kleur van je wenkbrauwen. Hoe dieper de kleur van je wenkbrauwen, hoe dieper jouw neutralen kunnen zijn.

Je hebt nu meerdere kleuren ontdekt (als je mijn vorige blogs in deze serie hebt gelezen) die je bijzonder goed staan. Volgende week een nieuwe topkleur die je aan je persoonlijk kleurenpalet kunt toevoegen!

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 *:

  • krijg je per post de maxi Personal Color Card (briefkaartformaat)
  • per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype
  • weet je wat je contrastniveaus zijn
  • weet je wat je beste neutralen en pasteltinten zijn
  • zie je hoe je de Personal Color Card gebruikt
  • krijg je voorbeelden van kledingcombinaties voor jouw kleurtype

* Woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 aan verzendkosten bij.

Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Geef duidelijk aan welke PCC je wilt hebben. Let op, je kunt de kleurenkaart niet ruilen.

Vind je het toch moeilijk om het bij jezelf te zien? Investeer dan in een Kleuradvies op afstand (KLOA).

Lees verder:

.