Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent

Grijs worden we uiteindelijk allemaal. En dat betekent dat je opnieuw met een kritisch oog naar de kleuren van je kleding moet kijken. Vaak kun je weer heel andere kleuren dragen.

Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent

Grijs is niet meer synoniem met ‘oud’ en dat maakt dat veel vrouwen er eerder voor kiezen om hun grijze haren met trots te tonen. En dat betekent in veel gevallen naar een ander kleurenpalet overgaan. Grijs worden we uiteindelijk allemaal. Al gaat dat niet bij iedere vrouw op dezelfde manier. Met name bij warme vrouwen gaat het proces van grijs worden niet altijd op een leuke manier. Het duurt vrij lang voor ze uiteindelijk blondgrijs/platinagrijs zijn. Wintertypes worden vaak laat of zelfs nooit helemaal grijs. Zomertypes kunnen uiteindelijk zilvergrijs worden.

 

Dit verandert er als je grijs bent

 • Het licht-donker contrast tussen je haar en de huid van je gezicht wordt lager. Je zult het licht-donker contrast in je kleding aan moeten passen.
 • Er ontstaat een laag kleurcontrast. Grijs is immers geen kleur. Koele vrouwen, zoals het zomertype en het wintertype hebben altijd een laag kleurcontrast in hun uiterlijk. Voor hen verandert er op dit vlak niet veel. Voor warme vrouwen is de overgang van een hoog/gemiddeld kleurcontrast naar een laag kleurcontrast ingrijpender.
Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent
Het licht-donkercontrast verandert. Lichtere kleuren staan nu mooier.

Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent

 • Het koel heldere wintertype kan, als ze grijs wordt, ervoor kiezen naar het koel gedempte zomerpalet over te gaan. De kleuren zijn wat zachter, maar nog steeds koel en fris. Lees koel helder versus koel gedempt.
 • Als de heldere winter (helder-koel kleurtype) grijs wordt kan ze beter overstappen naar de kleuren van de koele winter (het koel-heldere kleurenpalet).
 • De diepe winter kan ervoor kiezen de kleuren van het eigen palet te blijven dragen. Worden die kleuren te diep/donker ga dan over naar het koel-heldere winterpalet.

Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent

 • Als een gedempt koel zomertype zilvergrijs is (na een muisgrijze fase) staan opeens de kleuren van het koel gedempte zomerpalet haar prachtig. Ze kan nu koelere kleuren dragen dan voorheen.
 • Het warme gedempte herfsttype moet beslissen of ze wel grijs wil worden, want grijs haar staat zelden mooi. Als je het grijs niet wilt camoufleren stap dan over naar het gedempt-warme kleurenpalet.
 • De diep warme vrouw wordt langzaam steeds grijzer en als ze besluit haar haar niet meer te verven doet ze er goed aan over te gaan naar de kleuren van het gedempt-warme herfsttype.
 • Het helder warme kleurtype hoeft haar kleurenpalet niet aan te passen als ze fraai grijs wordt. Ook voor de lichte lente verandert er weinig.

 

 

WEET JE NU WELK KLEURTYPE JE BENT ? Je kunt de Personal Color Card voor jouw kleurtype bestellen. Voor € 32,50 krijg je per post de maxi kleurenkaart. Dit is inclusief verzending (woon je in het buitenland dan komt er € 2,50 bij) én je ontvangt per e-mail een uitgebreide handleiding voor je kleurtype. Hierin zie en lees je wat je kleurcontrast en licht-donker contrast is. Wat je beste neutralen en pasteltinten zijn. En hoe je de Personal Color Card gebruikt. Je kunt via dit contactformulier de kleurenkaart met de uitgebreide handleiding bestellen. Let op: De kleurenkaart kan niet geruild worden.

 

Lees meer:

15 gedachten aan “Naar een ander kleurenpalet overgaan als je grijs bent”

 1. Hoi Lida,
  Ik ben een koel helder wintertype en vraag me af of ik bij peper en zout haar ook het hoog licht donker contrast moet aanpassen? Of kan ik dan nog gewoon mijn koele heldere kleuren dragen? gr. Karina

  1. Jouw type wordt zeer langzaam grijs. Ben je de zestig al ruim gepasseerd, stap dan over naar de koel-gedempte zomerkleuren. De kans dat je zilvergrijs wordt is klein. Er zijn uitzonderingen, vaak kun je dat bij je ouders zien. Op wie lijk je en hoe grijs is hij of zij?

   1. Hoi Lida
    Ik ben de vijftig ruim gepasseerd, en mijn vader daar lijk ik het meest op die was helemaal wit op zijn 80ste. als ik mijn haar naar achteren doe is het bovenop al aardig wit maar de zijkanten en van achteren is het nog vrij donkerbruin. gr Karina

 2. Hoi Lida, ik ben inmiddels 70 en mijn rode haar is in de loop der jaren wat lichter geworden. Er zitten best veel witte haren in, maar als je me ziet ben ik nog steeds een “rooie”. Onderop, bij mijn oren m.n. wordt het echter wit/goudgeel. Wat betekent het voor mij, licht-warm-gedempt type?
  Groet, Frederiek

   1. O wat fijn! Dank voor je antwoord, Lida

 3. Ik geef al vanaf mijn 30e, alleen na mijn 60e wel wat lichter.
  Ik werd al grijs op mijn 20e, net als mijn vader en oma, maar geheel wit pas met 60…
  Kleuren iets gedempte dan vroeger

 4. Beste Lida,
  Wat kun je het beste veranderen in je kleding als je grijs wordt als gedempt-warm type?
  Groet, Celine

  1. Dan kun je overstappen naar het Gedempt-Warme-Lichte palet. Die kaart kun je ook bij mij bestellen, Celine!

 5. Hallo Lida, elke zondag lees ik met veel plezier jouw mail. Ik heb er al veel goede keuzes door kunnen maken. Ik was enkele jaren geleden persoonlijk bij je en ik ben een licht-koel zomertype. Nu ben ik grijs geworden en klopt het dat ik meer heldere kleuren kan dragen? Vriendelijke groet, Greke Schierbeek

 6. Hallo Lida,

  Je hebt me geanalyseerd als diep gedempt koel.
  Ik neem aan dat als ik grijs wordt, ik niet meer diep ben maar wel gedempt blijf?
  Welke personal color card zou ik mij dan moeten aanschaffen?

  Groetjes, Annick

  1. Ik verwacht dat je dan een gedempt koel type wordt, Annick! Maar dat duurt nog lang verwacht ik.

Reacties zijn gesloten.