Zo ga je om met witte kleding

Zodra de zon flink zijn best doet hebben we de neiging zo licht mogelijk gekleed te gaan. Daarmee doel ik op de kleur. De lichtste kleur die we kennen is wit en dat moet stralend wit zijn. Hoe blijft je kleding stralend wit?

Zo ga je om met witte kleding

Om te beginnen een korte opfrisser. Wit trekt als eerste de aandacht en hoe dat kan? Lees daarvoor nog even  Witte kleding in de zomer-waar komt die voorkeur vandaan

Een witte broek brengt de aandacht naar je heupen:

 • Je draagt een witte broek bij voorkeur dus niet op je breedste punt, want het oog van de ander trekt als eerste naar de lichtste kleur die in je outfit zit.
 • Wil je toch een witte broek dragen als vrouw met een lage balans? Combineer hem met een top die nog meer de aandacht trekt. Je kunt denken aan een shirtje met een brede horizontale streep of een blouse met een opvallend dessin. Ook een off schouder top is een goed idee.

Zo ga je om met witte kleding

7/8 broek met elastiek in de taille

 • Zorg dat de aandacht naar boven gaat.  Een iets fellere lippenstift, een opvallende zonnehoed, oorbellen of een halsketting brengen de aandacht naar je gezicht.
 • Een witte broek draag je het liefst niet te strak, want hij tekent snel als aandachttrekker (bij een zwarte broek heb je daar veel minder last van). Een iets wijder model zit ook luchtiger.
 • Op een wijde broek draag je een aangesloten top Lees Drie stijlregels die iedere vrouw moet kennen 
 • Deze ‘kleur’ broek vraag om een sandaaltje of een sandalette. In ieder geval om luchtig schoeisel, geen zware sneaker.

High waist korte broek Riverwoods

Witte kleding schijnt door

 • Draag het juiste ondergoed- een huidkleurig slip/beha zie je niet zitten. Ook zou rode lingerie onder witte kleding niet doorschijnen. De tint rood moet dan wel bij je huidkleur passen. Mijn voorkeur gaat uit naar huidkleur (die eveneens zo dicht mogelijk je huidkleur benadert), dan speel je op safe.
 • Ondergoed moet passen bij je figuur -een slip met een pijpje (boxer of hipster) bijvoorbeeld als je volle dijbenen/billen hebt. Ook al staat het minder sexy, bij een taillehoge slip heb je geen overgang tussen je slip en je huid.

Witte kleding moet stralend wit zijn en dat vraagt om een speciale behandeling. Wit wordt namelijk snel grauw of geel en een vlek zie je meteen zitten.

 • Was je kleding (dus niet alleen de witte) altijd binnenstebuiten en sluit de rits en knopen. Zo voorkom je dat de stof opruwt en het ‘nieuwe’ ervan af gaat.
 • Wat een witte stof anders maakt dan een gekleurde stof? Wit houdt van de zon. Vroeger lieten de vrouwen hun linnen lakens drogen op het gezamenlijke bleekveld. Tijdens mijn jeugd in Leeuwarden hadden we een klein grasveldje achter het huis, dat werd (ook op z’n Fries) het ‘bleekje’ genoemd.
 • Hang je witte kleding buiten in de zon te drogen. De grauwsluier zal verdwijnen. Laat het kledingstuk net niet helemaal opdrogen, want dan heb je kans op gele vlekken.
 • Zie je een vlek? Wees er snel bij, want hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt de vlek te verwijderen. Doe er wat verdund afwasmiddel op en ga niet wrijven of deppen, maar laat het intrekken. Was het kledingstuk daarna in de wasmachine. Grasvlekken bijvoorbeeld verdwijnen op deze manier als sneeuw voor de zon.
 • Gebruik nooit chloor om je witte kleding te bleken. Je tast daarmee vaak de stof aan. Citroensap, baking soda of azijn zijn betere alternatieven om de grauwsluier te verwijderen. Op internet kun je tips vinden hoe je hier het beste mee om kunt gaan.
 • Berg je schone witte kleding na de zomer op of hang het weg op een plek waar geen licht bij kan komen. Zo krijgt het niet de kans om te vergelen.

*Dit bericht bevat affiliatelinks