Tien tips om je buik te camoufleren – figuurproblemen

De laatste maand iets teveel van het goede leven genoten? Die extra kilo’s hoeven geen probleem te zijn.

Misschien heb je het al ontdekt, ik heb de zoekfunctie op mijn blog verbeterd. Dat zie je onder ‘menu’. Meer dan 450 berichten en pagina’s doorwerken is een enorme klus en daar heb ik de eerste dagen van het nieuwe jaar de tijd voor genomen. Ik realiseer me nu dat ik eigenlijk al de hoofdstukken voor een boek heb gemaakt. Dat wordt mij namelijk regelmatig gevraagd, wanneer mijn boek uitkomt. Nou, eh, dat kost veel tijd en die heb ik op dit moment niet. Misschien als ik met pensioen ga ….;)

Ik heb al vaker over buikjes geschreven, maar er is altijd nog meer te vertellen over ‘figuurproblemen’! Het is het meest genoemde onderdeel bij vrouwen, weet ik door mijn jarenlange ervaring, waarover onzekerheid bestaat. Het is belangrijk om eerst te kijken of je buik in verhouding tot de rest van je lichaam echt opvalt. Sta rechtop en dat zonder je buik in te trekken. Komt je buik voorbij je borsten? Of zie je alleen een lichte zwelling onder je navel? Is het wel echt een buik die de aandacht trekt en waar je je zorgen over moet maken?

Hier mijn tien tips om je buik te camoufleren:

 1. Accentueren wat gezien mag worden leidt de aandacht af van probleemgebieden. Dit is mijn belangrijkste tip. Door de aandacht naar je gezicht te brengen bijvoorbeeld en dat bereik je door een verzorgd kapsel en een make-up die bij je natuurlijke kleuren past. Ook een mooie halsketting of oorbellen hebben dat effect.
 2. Draag geen lichte kleuren, horizontale strepen of opvallende prints ter hoogte van je buik. Een klein tot gemiddeld onopvallend dessin (met weinig contrast) kan juist wel helpen om de ongewenste rondingen aan het gezicht te onttrekken.
 3. Maak je slanke benen niet nog slanker. Heb je het V-, H- of O-figuur? Draag een broek of rok die meer opvalt dan je top of blouse. Laat je benen niet nog slanker lijken door een strakke broek te dragen in een donkere kleur, want dan krijg je het zogenaamde ‘wijnglaseffect’. Je bovenlichaam lijkt alleen maar zwaarder en je lichaam uit balans.

  Het wijnglaseffect
 4. Draag een goed passende beha. Dan zit niet alleen al je kleding mooier, maar lijkt ook je middenrif langer en je buik platter. Lees mijn bericht Van onder tot boven goed.
 5. Draag tops die wijd genoeg zijn om vloeiend over je rondingen te vallen. Maar draag ook niet onnodig wijde tops. Met name voor vrouwen met een rechte heup (O, H,V,8) is het belangrijk dat de top mooi aansluit op de heupen. Laat je top of jasje niet eindigen ter hoogte van je taille.
 6. Vermijd riemen als je een trommelbuikje hebt. Je weet wel, die zo belangrijke horizontale lijn. Heb je een laag gedragen buikje (X-silhouet), dan kan een riempje met een opvallende gesp juist de aandacht afleiden van je buik. Op voorwaarde dat je hem draagt onder een lang vest of jasje.

  De laatste maand iets teveel van het goede leven genoten? Die extra kilo's op je buik hoeven geen probleem te zijn. Hier mijn tien tips om je buik te camoufleren.
  Een riempje kan de aandacht afleiden van een laag gedragen buikje
 7. Gebruik kleur om langer en slanker te lijken. Donkere kleding, met daaroverheen een open gedragen vest/jas in een opvallende kleur, verhult niet alleen je buik, maar laat je ook langer en slanker lijken.
 8. Broeken met een hoge taille bedekken niet alleen je buik, maar zorgen er ook voor dat je geen muffintop krijgt. De tailleband moet wijd genoeg zijn zonder dat je broek afzakt. Gebruik nooit een riem om dat probleem op te lossen, omdat de gesp in de meeste gevallen alleen maar volume toevoegt op je buik. Een elastische band zit niet alleen prettig, maar beweegt mee als je buik aan het eind van de dag wat meer opzwelt. En kies een broek die bij je bodytype past.
 9. Open halslijnen zorgen ervoor dat je bovenlichaam niet als één groot vlak wordt waargenomen, waarbij de aandacht als eerste naar je buik zal gaan. Met name als je buik voorbij je borsten komt is het belangrijk dat je een V-hals of U-hals in je tops hebt. Draag er een interessante halsketting bij (je weet wel, de aandacht verleggen!).
 10. Kleding met structuur doet meer voor je dan wijde vormeloze kleding. Vermijd om die reden bijvoorbeeld truien en vesten in losse breisels en met een laag ingezette mouw.  Kijk ook eens wat schoudervullingen voor je kunnen doen.

Dit waren mijn tien tips om je buik te camoufleren. Wil je nog meer weten? 

6 gedachten aan “Tien tips om je buik te camoufleren – figuurproblemen”

 1. Op de eerste plaats een mooi en gezond 2020 Lida
  Dat U nog lang zo,n mooie blog elke week mag neerzetten.
  Elke zondagmorgen lees en kijk ik met plezier naar Uw blog.
  Complimenten voor het nieuwe menu ,duidelijk en overzichtelijk.
  Wel een werkje,maar U heeft er wel eer van.

  Vr gr Ria

  1. Voor jou lidy….
   Allereerst een jaar met creatieviteit en energie om dit gegoede voort te blijven zetten .
   Daarnaast gezondheid dat kan je nergens in een potje kopen .
   Wat mooi dat de gedachten van een boek in jou gedachten voorkomt .
   Dat zal voor velen en kostbaar cadeau zijn …
   Jou kunde is ook zo groot met kleur en stijl en alles wat er bij komt .
   Goed jaar okido José

 2. Beste Lidy,
  Eerst de Allerbeste Wensen voor 2020. Ik lees je blog regelmatig en hoop dat je nog lang door mag mag ( kunt gaan). Ik heb er al veel van geleerd!
  Maar nu wil ik toch nog even reageren op je artikel van 3 januari over roodharigen. Ik weet dat je dit al eerder had geplaatst maar heb toen niet gereageerd. Ik ben zelf een roodharige geweest ( met alle scheldpartijen en beledigingen) ben nu 71 en heb mooi ( al zeg ik het zelf en anderen ook!) gemêleerd blond/rood/grijs/wit haar. Waar ik heel blij mee ben!. Heel natuurlijk, zonder hulp van de kapper. Dus voor alle roodharigen het volgende; “Niet alleen hebben ze dikker haar en worden ze minder snel kaal, roodharigen zullen ook minder snel grijs worden. Pas op oude leeftijd zal een roodharige kunnen verkleuren van rood naar roze-blond en daarna naar grijs-wit. Prachtig toch?” Dit is niet van mezelf maar uit een artikel over roodharigen.
  Met vriendelijke groet
  Era

 3. Beste Lida,

  Mijn allerbeste wensen voor een fijn en gezond nieuw jaar. Dat je nog steeds gedreven en met volle overgave je blog verfijnt, en wel tijdens je vakantie, is een bewijs dat je nog een pittige dame bent. Je blog is inderdaad veel overzichtelijker geworden , de thema’s heb je alfabetisch gerangschikt en dat is een belangrijk pluspunt om een item op te zoeken.
  Mocht je ooit een boek uitgeven, dan wordt dat een bestseller.
  Vriendelijke groeten,
  Diane

 4. Beste Lida. De allerbeste wensen voor jou en je dierbaren voor 2020.
  Ik heb een vraag. Over 2 weken vier ik mijn 66e verjaardag. Ik heb 30 vrienden en familie leden uitgenodigd en via catering een indonesische rijsttafel besteld.
  Maar wat trek ik nu aan? Een olijfkkeurige Ribkoff jurk, mooi, maar een beetje stijfjes. Of een fluwele donkerblauwe jurk, leuk, maar een beetje kersterig? Of ga ik toch iets nieuws kopen en waar zal ik dan naar op zoek gaan met jouw gedempt warm kleuradvies? Ik hoop dat je mee wilt denken. Groet Lucie

  1. Thema Indonesië

   Laat je inspireren door de Indonesische stijl van kleden, Lucie. Heb je niet nog ergens een mooie sjaal die je om je heupen kunt binden? Of draag een lange rok met een mooi bloesje. Je kunt ook je gasten vragen om rekening te houden met het thema Indonesië. Veel plezier!

Reacties zijn gesloten.