Helemaal gekleed gaan in natuurtinten

Ze zijn rustgevend en hebben een luxueuze uitstraling. Bij natuurtinten kun je denken aan alle kleuren bruin en verschillende tinten beige en taupe.

Enkel gekleed gaan in natuurtinten

Als je een beetje geïnteresseerd bent in trends dan moet het je zijn opgevallen dat gekleed gaan in natuurtinten ‘hot’ is. Bij het staatsbezoek aan Zweden ging Maxima in het beige gekleed en minister Kajsa Ollongren in een off white outfit. Vorige week heb ik aandacht besteed aan blonde haarkleuren en dit bericht kun je zien als een vervolg daarop. Want je haarkleur bepaalt welke natuurtinten je goed staan.

 

Gekleed gaan in natuurtinten:

 • Denk bij natuurtinten aan bruin, beige, crème, gebroken wit, ivoor en taupe
 • Natuurtinten hebben een aangenaam rustgevend effect en zijn daarmee de tegenhanger van de uitbundige modekleuren voor deze herfst en winter.
 • Ze stralen luxe, verfijning uit. En vragen om minimalistische vormen zonder poespas.  Zo kun je met weinig inspanning er duurder uitzien
 • Verschil in textuur tussen de tinten is een voorwaarde, wil het er niet saai uitzien. Het contrast van mat met glans bijvoorbeeld geeft een interessant beeld. Of een grof gebreide trui met een ‘gladde’ broek en suède laarsjes. Lees ook mijn bericht Neutralen zijn niet saai. Enkel gekleed gaan in natureltinten
 • Natureltinten kies je bij voorkeur bij je haarkleur. Beige kan een roze ondertoon (koel) of een gele ondertoon (warm) hebben. Maxima draagt op de foto hierboven een beige met een roze ondertoon. Ze heeft er goed aan gedaan haar haar geen goudblonde glans, zoals ze vaak doet, maar een licht asblonde tint te geven. Op een andere foto zie dat ze bij deze jurk een clutch draagt in licht taupe (koel). En dat haar make-up, zoals de lippenstift, ook koel is.
 • Een outfit in natuurtinten geeft altijd een laag kleurcontrast.
 • Met het licht-donkercontrast kun je spelen. Het fotomodel heeft honingblond haar. Ze kan ook prima het jack met de karamelkleur over de broek en trui dragen. Ze verhoogt daarmee het licht-donker contrast in haar outfit. Een off-white of een roomwitte blouse onder een karamel vest bijvoorbeeld geeft een gemiddeld licht-donker contrast.
 • Daarentegen kun je (zie foto in het midden) met accessoires, zoals een riem of laarsjes in een donkerder tint, een licht warme outfit wat interessanter maken.
 • Roze beige en roze taupe zijn koele natuurtinten en staan vrouwen met licht asblond haar bijzonder mooi. Ook hier kun je spelen met het licht-donkercontrast. Als licht-koel type kies je voor off-white.

Helemaal gekleed in natuurtinten

Tot slot: Je kunt jouw natuurtinten eindeloos combineren met de kleuren van je Personal Color Card. Koop deze kledingstukken dan ook in de beste kwaliteit die jij je kunt veroorloven.

De trui vind je hier en de donsjacks hier

Bij Littlesoho de jas, laarsjes, riemen en gilet. En bij Omoda de beige laarsjes.

 

13 gedachten aan “Helemaal gekleed gaan in natuurtinten”

 1. Hi Lida, interessant weer! Ik meende echter dat ik als gedempt warm licht ook taupe kon dragen? Laat graag horen of ik me daar in vergis! Janneke

  1. Ik heb lichtbruin haar (kleurhoogte 6), hazel ogen, heldere lente, en draag ook graag naturel tinten maar dan meer bruiner, zachtwit, soms beige.

  2. Hoe meer wit je bij een kleur mengt hoe koeler hij wordt, Janneke, en daardoor staat licht taupe minder mooi bij warme kleuren.

 2. Ik vind het prachtig! Maar als diep koel helder type is dit niet voor mij. Ik vind het trouwens erg moeilijk om een koel beige of taupe te “zien”, heb je daar nog tips voor?

  1. Dat is ook moeilijk, Karen! Leg er iets licht roze naast en daarna licht geel. Dit voor beige. Voor taupe kun je dat ook doen, maar dan hoeft het geen lichte kleur te zijn.

 3. Ik herken mijzelf hierin. Ik kies het liefst voor ton sur ton. Soms draag ik een andere kleur schoenen. Heel soms met wit( blousr/shirt), terwijl ik weet dat mij dit minder mooi staat, doch daar ik het fris vind in de zomer. Ton sur ton doe ik ook met grijs, donkerblauw en grijs/groen, bruin in de winter. Ondanks dat ik een laag kleur contrast heb hou ik in de winter niet van lichte kleuren.

  1. Je kunt ook met diepe kleuren een laag kleurcontrast maken, Marrian! En ook een laag licht-donkercontrast.

 4. En hoe pak je het aan als gedempt koele grijsharige? Welke natuurtinten raadt je aan?

  1. Denk dan aan het water van een meer dat afhankelijk van de zon en de wind steeds een andere kleur blauw krijgt. Maar lees ook even mijn reactie hieronder, Helma!

 5. Prachtig! Is de onderste foto ook geschikt voor mensen met een laag kleurcontrast en verder licht en koel? Ik heb spierwit haar (na jouw advies 😉 ) en twijfel altijd bij deze kleuren.

 6. DAG lida
  hoe zit het dan met dames die zwart of heel donker bruin haar hebben?

  1. Met bruin haar zou je in principe in allerlei tinten bruin kunnen gaan, Heidi. Maar omdat deze vrouwen vaak weinig kleuren (bruine ogen en donkerbruin haar) van nature hebben, raad ik dit niet aan.

Reacties zijn gesloten.