Het resultaat van een garderobe-check – een werkbare garderobe

Vrouwen hebben eerder teveel dan te weinig kleding in de kast. En daarvan wordt hooguit 20% maar gedragen blijkt uit onderzoek.

Het resultaat van een garderobe-check - een werkbare garderobe

Naar aanleiding van een telefonische intake en de foto’s die ze me heeft gemaild, heb ik deze week een klant bezocht die mijn hulp wilde bij het organiseren van haar garderobe. Het resultaat van deze garderobe-check? Zeven vuilniszakken en een werkbare garderobe.

Na twee zwangerschappen en een wisseling van baan heeft ze een kast vol kleren maar ‘niets om aan te trekken’. En dat zie ik vaker, dat vrouwen te veel kleding in hun kast hebben hangen. Een onderzoek van het blad Linda heeft aangetoond dat maar liefst 10 tot 20 % wat er in de kast hangt van de gemiddelde Nederlandse vrouw, ook daadwerkelijk wordt gedragen. En dat bevestigt mijn indruk dat er enorm veel aan kleding wordt uitgegeven, omdat veel vrouwen moeite hebben om de juiste keuzes te maken. Mijn tip: haal alle kleding die je de laatste maanden niet hebt gedragen uit je kast en berg dit op in een koffer/plastic box onder je bed. Aangezien de meeste vrouwen er elke dag anders uit willen zien, ben je genoodzaakt creatief te zijn met het ‘weinige’ dat je nu nog in je kast hebt hangen en maak je eerder verrassende combinaties. Je zult zien dat je met de helft minder kleren tien keer zoveel combinaties kunt maken.

Het resultaat van mijn garderobecheck:

 • Een opgeruimde overzichtelijke kledingkast en een werkbare garderobe
 • Een ‘opgelucht’ hoofd
 • Tips over wat ze wel en beter niet aan kan trekken en hoe ze verrassende combinaties kan maken
 • Foto’s van deze ‘nieuwe’ combinaties als reminder
 • Een lijstje met aan te schaffen kledingstukken om haar garderobe compleet te maken.
 • Een goed gevoel over zichzelf
 • Zeven vuilniszakken met kleding die naar een goed doel gaan

Eén gedachte over “Het resultaat van een garderobe-check – een werkbare garderobe”

 1. Ha, dat schept herkenning! Na een hernieuwde kleurenanalyse (ik was donkerblond, en nu wit/grijs) heb ik al mijn kleding met een te groot contrast
  (zwart/wit) uit mijn garderobe geskipt. Ik ben nu in een tussenfase om met al mijn nieuwe aankopen, rekening te houden met mijn nieuwe kleurenadvies. Schoonzussen en vriendinnen waren er blij mee!
  Een kledingruilbeurs onder leiding van jou is helaas niet gelukt. Wie weet komt dat er nog een andere keer van, of breng ik de kleding naar een 2e handswinkel.
  Man en zoon zijn ook bevlogen geraakt door mijn opruimsessie en gaan de winter tegemoet met een uitgemeste en opgeruimde kledingkast!!

Reacties zijn gesloten.