Het verhaal van Annelies

Contact

Annelies mailt: Zo ongeveer 30 jaar geleden heb ik een kleurenanalyse laten doen waar uit kwam dat ik een wintertype was. (midwinter). Ik voelde me goed bij de kleuren die ik kon dragen en kon goed keuzes maken. Jaren later ging ik mijn haar verven en ik denk dat er toen eigenlijk een zoektocht naar de juiste kleuren en stijl is begonnen..

Het verhaal van AnneliesToen ik eens bij een schoonheidsspecialiste was en het over mijn kleurtype had zei zij dat zij vond dat ik helemaal geen wintertype was, maar een herfsttype. Toen ik een aantal jaren later op een beurs ook nog eens als herfsttype werd bestempeld was de zoektocht echt compleet. Ik heb dus eigenlijk jaren lopen dwalen door die twee suggesties dat ik een herfsttype zou zijn en geen wintertype. Waarschijnlijk door -de inmiddels geverfde- kleur van mijn haar werd ik als herfsttype gezien. Het is ook nooit een uitgebreide analyse geweest die erop los is gelaten, dus dat had sowieso al een belletje moeten laten rinkelen..

Ik had dus wijzer moeten zijn en mijn innerlijke stem meer moeten vertrouwen.. Jaren heb ik kleding en kleuren gedragen die eigenlijk niet bij me pasten. Dit ervaar ik nu zo. Ondertussen had ik ook andere omstandigheden die ik als reden aangaf waardoor ik er niet op mijn best uit zou zien (ziekten en omstandigheden in het gezin) en ik wilde mijn haar in verband met huidproblemen niet meer verven. Maar ondanks dat alles nu best weer op de rit is vond ik niet dat ik er beter uit ging zien.

Ik ben op internet gaan zoeken naar kleuradviseurs en heb boeken uit de bibliotheek over kleur en stijl gelezen. De website en blogs van jou spraken me het meeste aan en alhoewel het best een eind van mijn woonplaats af is waar je woont wilde ik graag een afspraak maken. Ik heb nog wel getwijfeld over de investering.

Na de kleur- en stijlanalyse bij jou heb ik pas echt weer het gevoel dat het kwartje weer is gevallen en ik terug ben bij mezelf. Ik voel me weer thuis in de kleuren en in het weer ontwikkelen van mijn eigen stijl die ik kwijt was. Het is de investering zeker waard. Het gaat stap voor stap en wat lang niet is gebeurd hoor ik nu af en toe van mensen die zeggen dat ik er goed uitzie. Dat is een compliment voor jouw hulp en advies.

Ik merk dat het terug vinden van mezelf in kleur en stijl een proces is. Maar door de adviezen en blogs van jou zeker goed op gang is gekomen. Zoals gezegd: ik herken mezelf stap voor stap steeds weer een beetje meer. En dat is een fijn gevoel!

Dankjewel en ik hoop nog veel van je te leren.

4 gedachten aan “Het verhaal van Annelies”

 1. Beste Lida ,
  Wat heerlijk ben ik weer bezig met mijn sjaals en wat fijn al die filmpjes met knooptechnieken.
  Ben erg benieuwd wat Annelies nu is of is dat nieuwsgierig ?
  Ik ben ook nog steeds heel blij met jou en de analyses!!!

  Hartelijke groet ,
  Hetty

 2. Ik ben ook benieuwd wat voor type ze uiteindelijk bleek te zijn!

   1. Daar zit nogal verschil in, ze kan natuurlijk veranderd zijn in de loop van de jaren maar heeft nu gelukkig haar juiste kleuren door jou !!
    Hoop dat je nog heel lang door gaat !!

Reacties zijn gesloten.