Waarom regelmatig je garderobe nakijken goed is

Waarom je regelmatig je garderobe na moet kijken

Waarom regelmatig je garderobe nakijken goed is? In mijn vorige leven – toen ik dit werk nog niet deed – vond ik deze periode van het jaar  altijd de moeilijkste. Dan had ik het gevoel dat ik ‘niets had om aan te trekken’. Aan het begin van de lente voelde ik mij in mijn winterkleren te somber en te dik ingepakt en in de herfst leken mijn zomerkleren opeens veel te flodderig en te opvallend.

Regelmatig je garderobe nakijken – nu ik regelmatig mijn garderobe nakijk aan het begin van de herfst en lente heb ik (met inmiddels een globale kennis van de nieuwe trends) niet langer die stress en dat oncomfortabele gevoel. Ik weet inmiddels welke kledingmodellen bij mijn lichaamsbouw passen, welke kleuren wat voor mij doen en in welke stijl ik mij prettig voel. Ik heb een middag besteed aan het doorpassen van mijn winterkleren, het uitproberen van nieuwe combinaties én het wegdoen van kleding die niet meer up-to-date was. Dit alles inclusief mijn schoenen en accessoires. Combinaties die naar mijn zin waren heb ik op foto vastgelegd (leve de smartphone) en een lijstje gemaakt van wat naar mijn gevoel ontbreekt.

Ik raad je aan om hier ook een gewoonte van te maken. Dit helpt om je prioriteiten vast te stellen: wat heb je nu meteen nodig en wat zijn de kledingstukken die je ook later in het seizoen nog kunt kopen.
Nog een tip: maak voor jezelf met behulp van je Personal Color Card en de kledingstukken die je al hebt een kleurenschema.

Foto’s van tropische vissen en van vogels kunnen je daarbij helpen.

Regelmatig je garderobe nakijken is aan te raden
Waarom je regelmatig je garderobe na moet kijkenHieronder zie je een voorbeeld als ‘warm-helder’ jouw kleurtype is.

Waarom je regelmatig je garderobe na moet kijken

Lees ook:

Voor inspiratie kun je op mijn Pinterest Kijken. Voor je kleurtype heb ik de borden Kleurencombinaties en Colorinspiration gemaakt. Op Garderobecapsules vind je voorbeelden van garderobecapsules.

6 gedachten aan “Waarom regelmatig je garderobe nakijken goed is”

  1. Wat leuk Lida om hier de vis en vogels voor te gebruiken , enig . En wat een mooie combinaties voor het warm heldere type , vogeltje lijkt wel geverfd, schitterend !?

  2. Ik voel me het meest verwant met het vogeltje linksboven 🙂
    Wat grappig bedacht om deze voorbeelden te gebruiken. De natuur maakt inderdaad de prachtigste combinaties.

  3. Nog even een reactie op wat je schrijft over het oncomfortabele gevoel bij het wisselen van de seizoenen. Ik heb dat niet heel erg bij kleding omdat ik nogal van de laagjes ben, maar ik heb het wel erg met schoenen! In de winter kun je me uittekenen in enkellaarsjes met hak en in de zomer draag ik vaak loafers (leuke lichtgewichtschoentjes) maar daartussenin heb ik niks. Ik ga dus ook van enkellaarsjes naar blote voeten.

  4. Zo leuk om de kleuren van vogels en vissen te gebruiken.
    Dit zijn echt mooie combinaties ook van toepassing voor onze kleding zoals je schrijft. Super !

Reacties zijn gesloten.