Moet ik andere kleuren gaan dragen nu ik ouder word?

Moet ik andere kleuren gaan dragen nu ik ouder word?

Moet ik andere kleuren gaan dragen nu ik ouder word? Deze vraag wordt mij vaak gesteld en hier lees je mijn antwoord. Vanaf onze kinderjaren verliezen we geleidelijk pigment. Niet alleen verliezen we pigment uit ons haar, maar ook de kleur van onze huid en ogen is aan verandering onderhevig.

Onze kleuring wordt naarmate we ouder worden zachter, verliest aan intensiteit. Als vrouwen de menopauze hebben doorgemaakt en er minder oestrogeen wordt aangemaakt, wordt de kleur van de huid minder warm. Vrouwen die vroeger veel sproetjes hadden zien deze geleidelijk verdwijnen. Hoe dat kan? Warm (geel) pigment verdwijnt als eerste uit onze huid en haren. Denk maar aan een goudblond kind dat later steeds donkerder wordt. Hieronder zie je foto’s van mijn zoon, als kind warm blond en nu donker koel asblond.

Moet ik andere kleuren gaan dragen. U ik ouder word?Het kan dus zijn dat als een helder-warm type (zoals de voormalige Queen Mum) met kastanjebruin haar en saffierblauwe ogen, grijs begint te worden er beter uitziet in de lichte warme kleuren. Haar huidtint is dan nog warm en haar haarkleur warmgrijs, maar omdat het contrast tussen haar haar en huid is verdwenen harmoniëren de heldere kleuren niet langer meer. Als zij zeventig is zal het warme pigment nagenoeg helemaal verdwenen zijn. Haar haarkleur is inmiddels zilvergrijs (niet langer warmgrijs) en licht koele gedempte tinten sluiten nu mooi aan op de natuurlijke kleuren van haar zilvergrijze haar en zachtere blauwe ogen.

Moet ik andere kleuren baan dragen nu ik ouder word?

Moet ik andere kleuren gaan dragen als ik ouder word?

Het is een langzaam proces van pigmentverlies, waarbij met name de menopauze een versnelling in teweegbrengt. Ik adviseer dan ook alle vrouwen om de 5 tot 10 jaar een kleurenanalyse te laten doen.

Lees ook:

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.