Dit zijn de modekleuren Herfst-Winter 2021-2022

Waren de Pantonekleuren najaar 2020 sober en praktisch, de modekleuren herfst-winter 2021-2022 hebben iets energieks en opbeurends.

Dit zijn de modekleuren Herfst-Winter 2021 volgens Pantone

Al hangen de winkels nu nog vol met zomerkleding en loopt de levering van de wintercollecties door het coronavirus vertraging op, het is altijd goed om te weten welke kleuren we dit najaar kunnen verwachten. Want een enkel kledingstuk in één van de modekleuren herfst-winter 2021-2022 kan immers je ‘oude’ wintergarderobe een nieuwe impuls geven.

Waren de Pantonekleuren van de herfst 2020 sober en praktisch, nu hebben de modekleuren herfst-winter 2021-2022 de titels ‘energiek’ en ‘opbeurend’ meegekregen. Na een sombere tijd zien we weer licht aan de horizon. Wat ook opvalt dat er vergeleken met vorige jaren iets meer koele kleuren zijn.

De kleuren die vanzelfsprekend niet ontbreken in dit palet zijn de kleuren van het jaar 2021, Illuminating Yellow en  Ultimate Gray. 

 • Green Beeeen helder fris groen dat eerder doet denken aan een kleur voor de lente. Maar denk je eens in hoe vrolijk een sombere winterdag wordt als je in een winterjas in deze kleur de deur uit gaat? Dit groen doet het ook goed bij Illuminating Gray. Maar ook bij First Blush als je een Helder-Warm kleurtype bent. En bij After Midnight als je een Diep-Koel kleurtype bent bijvoorbeeld.

 

 • Tomato Cream -krijg je al trek in een kop tomatensoep met een flinke dot room erdoor? Een kleur ‘om het hart te verwarmen’ aldus Pantone. Een prachtige kleur voor alle vrouwen die een kleurkarakteristiek ‘warm’ hebben. Het hangt van de hoeveelheid ‘room’ af welke tint dit Tomato Cream heeft. En dat geldt voor alle genoemde kleuren. In de kledingcollecties zul je verschillende uitvoeringen zien. Gebruik dus altijd je Personal Color Card om de goede tint voor jou te vinden.

 

 • Ibiza Blue – doet je verlangen naar het eiland met deze naam en een zomer die we niet hebben gehad. Je ziet hem hieronder in een heldere en in een meer gedempte versie.

De modekleuren Herfst-Winter 2021

 

 

 • Winery – een tijdloos koel, maar ook fris wijnrood dat zowel met First Blush, Red Alert én Ultimate Grey fraai combineert.

de modekleuren Herfst-Winter 2021 volgens Pantone

 

 • First Blush – de naam zegt het al, een teer en zacht roze. Deze kleur is niet uitgesproken koel of warm. Gebruik altijd je PCC of kleurenwaaier als je iets in de kleur roze ziet hangen. Want, zoals al eerder gezegd, elk kledingmerk heeft zijn eigen kleur roze. Als ‘gedempt’ je eerste kleurkarakteristiek is, dan zal dit roze je altijd goed staan. Als basiskleur of als een pastel. Dit is afhankelijk van hoe licht of diep je kleuren kunnen zijn. Lees Gedempt-Koel versus Gedempt-Warm.

 

 • Downtown Brown– een van de vele bruintinten die we deze herfst in de collecties tegen zullen komen. Het is een diep rijk bruin met een ‘beetje branie’, zoals Pantone het verwoordt. Lees ook Koel versus warm bruin

 

 • Daylily – een geel dat naar oranje neigt en een vrolijke toets kan toevoegen aan alle warme kleuren van dit palet. In een glanzende uitvoering (zie jack) is deze kleur perfect voor het Warm-Heldere kleurtype.

Dit zijn de modekleuren Herfst-Winter 2021 volgens Pantone

 

 • Clear Sky – de kleur van een wolkenloze hemel, een heel fris lichtblauw.

 

 • Red Alert – een rood dat meteen in het oog springt. Het maakt Ultimate Gray meteen heel levendig, maar kan ook Winery net wat pit geven.

Dit zijn de modekleuren Herfst-Winter 2021 volgens Pantone

 

Naast deze tien kleuren bevat dit palet van modekleuren herfst-winter 2021-2022 ook weer vier klassiekers (neutralen). Twee koele: Ultimate Gray en After Midnight (een intens op zwart gebaseerd blauw). En twee warme: Perfectly Pale (zit tussen eierschaal en crème in) en Olive Branch (een fris olijfgroen). Deze klassiekers combineren met alle andere kleuren van dit palet.
 

 

 

3 gedachten aan “Dit zijn de modekleuren Herfst-Winter 2021-2022”

 1. Ha! Hier keek ik al een tijdje naar uit. Leuk om te bekijken, net als het boek van MisjaB dat ik in de bieb vond. Dank weer!

 2. Tja, ander seizoen maar geen spectaculaire andere kleuren. Ik keek terug naar de kleuren van vorig najaar en vergeleek deze met 2021 – 2022. Blauw, groen, olijf, rood…..alles is er weer in wat lichtere of donkerder nuance.

  1. Wat energieker en opbeurender van kleur dan vorige winter toen we midden in de corona lockdown zaten. De mode laat altijd zien wat het algemene gevoel is. Zien we weer licht aan de horizon, gaat het economisch goed enz.

Reacties zijn gesloten.