Zo kun je optisch een taille creëren

zo kun je optisch een taille creëren?

Deze kledingvraag komt van Karlijn: Ik ben 51 jaar en mijn figuurtype ben ik nog niet vaak tegengekomen. Ik ben 182 cm lang en weeg 74 kg. Heb hele kleine borsten en géén taille. En daarbij komt dat ik erg lange benen heb. Ik heb een paar vragen: hoe kan ik optisch een taille creëren en mijn borsten groter laten lijken? En kan ik met mijn lange benen beter broeken of rokken dragen? Maar het (geen) taille probleem is het moeilijkst voor mij.

Geen tailleBeste Karlijn, je bent een lange vrouw met een lichaam dat mooi in balans is. Je schouders en heupen zijn nagenoeg even breed. Je vindt zelf dat je lange benen hebt, maar zoals zoveel lange vrouwen vergeet je dat je langer bent dan de standaardlengte die de confectie hanteert (170 cm). Voor zover ik dat op je foto kan zien zijn je benen perfect in balans met je bovenlichaam. Met jouw lengte kun je alles dragen (broek of rok) als je maar op de juiste lengte let  (zie de lange vrouw).

Werk met laagjes om je borsten voller te laten lijken, bijvoorbeeld een hemdje onder een bloes met volant en daaroverheen weer een vestje. Of een jurkje met dessin en daaroverheen een vestje met ruches. Maar ook een waterval-hals en interessante details (zakjes, ruches, volle kraagvormen) op borsthoogte vergroten optisch je borsten. Door je schouders voor het oog te verbreden met een boothals of aangeknipte mouw en rokken/broeken te dragen die naar de zoom wijder worden lijkt je taille smaller. Hieronder vind je een collage van modellen die geschikt voor je kunnen zijn. Ik heb natuurlijk geen rekening kunnen houden met je stijlpersoonlijkheid, je kleurtype en je sociale omstandigheden, maar ik hoop dat ik je kan inspireren.

Zo kun je optisch een taille creëren

Wil je niets missen van mijn stijltips? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

2 gedachten over “Zo kun je optisch een taille creëren”

  1. Wat heerlijk om een vraag tegen te komen die zo op de mijne (53 jaar) lijkt! Wel ietsje minder, nl 178cm en 72 kg. maar verder dezelfde vragen: kleine buste (A/B), geen taille, rechttoe rechtaan naar beneden (en dan een buikje… help!). Mijn vraag is: wordt dit nu een H-figuurtype genoemd?
    Dank voor je suggesties, Lida!

    1. Nee Yvon, eens een zandloper altijd een zandloper. Dit uitdijen van de taille is heel normaal als je ouder wordt! Maar je ziet met de goede kleding kun je dat prima camoufleren!

Reacties zijn gesloten.