Zo kun je optisch een taille creëren als lange vrouw

Als je tot de lange slanke vrouwen behoort kun je jezelf soms wat vormeloos vinden. Maar tel je zegeningen, jij kunt juist veel modellen dragen die kortere vrouwen beter kunnen vermijden.

zo kun je optisch een taille creëren?

Deze kledingvraag komt van Karlijn: Ik ben 51 jaar en mijn figuurtype ben ik nog niet vaak tegengekomen. Ik ben 182 cm lang en weeg 74 kg. Heb hele kleine borsten en géén taille. En daarbij komt dat ik erg lange benen heb. Ik heb een paar vragen: hoe kan ik optisch een taille creëren en mijn borsten groter laten lijken? En kan ik met mijn lange benen beter broeken of rokken dragen? Maar het (geen) taille probleem is het moeilijkst voor mij.

Geen tailleBeste Karlijn, je bent een lange vrouw met een lichaam dat mooi in balans is. Je schouders en heupen zijn nagenoeg even breed. Je vindt zelf dat je lange benen hebt, maar zoals zoveel lange vrouwen vergeet je dat je langer bent dan de standaardlengte die de confectie hanteert (170 cm). Voor zover ik dat op de foto kan zien zijn je benen perfect in balans met je bovenlichaam. Met jouw lengte kun je alles dragen (broek of rok) als je maar op de juiste lengte let. Korte rokken tot boven de knie brengen jouw verticale proporties uit balans. Geniet van de huidige mode, want als er een vrouw is die lange rokken kan dragen ben jij het met jouw lichaamslengte.

Werk met laagjes om je borsten voller te laten lijken, bijvoorbeeld een hemdje onder een bloes met volant en daaroverheen weer een vestje. Of een jurkje met dessin en daaroverheen een jasje met zakjes op borsthoogte. Maar ook een waterval-hals en interessante details (zakjes, ruches, volle kraagvormen) op borsthoogte vergroten optisch je borsten.

Zo kun je optisch een taille creëren – lange vrouwen hebben door hun lengte meer ‘plek’ om te spelen met ruimte innemende kleding, zoals bijvoorbeeld een midirok. Door je schouders voor het oog te verbreden met een boothals of een aangeknipt mouwtje (kapmouwtje) en rokken/broeken te dragen die naar de zoom wijder worden lijkt je taille smaller. Bedenk ook dat de taille na de overgang bij alle vrouwen breder wordt.

Bovenaan dit bericht vind je een collage van modellen die geschikt voor je kunnen zijn. Ik heb natuurlijk geen rekening kunnen houden met je stijlpersoonlijkheid, je kleurtype en je sociale omstandigheden, maar ik hoop dat ik je kan inspireren.