Lichaam in balans – hier de antwoorden van de test.

Lichaam in balans - hier de antwoorden van de test.

Hoe breng je met een goed kleurgebruik voor het oog het lichaam in balans. Daar ging het vorige week om in het testje. Maar er was meer. Hier kun je de antwoorden bekijken.

Dank voor jullie reacties op mijn test van vorige week. Wat iedereen meteen opviel was de kleurenwisseling op het bovenlichaam en onderlichaam. Maar er zijn nog meer verschillen.

Zoek de verschillen - ga je de uitdaging aan?

Kleuren gebruik je om bepaalde delen van je lichaam slanker te laten lijken en andere delen voller. Dit om het boven- en onderlichaam meer in balans met elkaar te brengen. Ik heb mij beperkt tot wit en zwart, maar alle medium tot diepe/donkere kleuren maken slanker. En lichte, heldere en warme kleuren vergroten. Misschien leuk om te weten dat de kleur geel, nu zo in de mode, het meest van alle kleuren in het oog springt. Draag ‘geel’ dan ook alleen op dát lichaamsdeel waar je de aandacht op wilt vestigen.

Als je een korte vrouw bent krijg je altijd het advies je in monochrome kleuren te kleden. Zo vermijd je immers horizontale lijnen die verkortend werken. Dat advies is betrekkelijk, want ben je een Petite – dus tenger en klein – dan kun jij je wat meer veroorloven. Ben je wat voller ga dan niet enkel in lichte kleuren gekleed, ze maken je dikker en dus ook korter. Combineer lichte kleuren altijd met medium of diepe tinten. Dit is natuurlijk afhankelijk van wat je het beste staat.

Ben je een vrouw met het H-silhouet, dan gaan de extra kilo’s het eerst zitten op je buik en daarna op je bovenbenen en bovenarmen. Je wordt vervolgens overal dikker. Dit voorbeeld heeft grote borsten, al kun je dat op de tekening niet zien. Grote borsten geven in dit geval een hoge balans. Om het lichaam in balans te brengen draag je dan donkerder kleuren op je bovenlichaam. Overgewicht kan er ook voor zorgen dat je X-benen krijgt.

Dit voorbeeld geldt ook voor het 8-silhouet. Als je heupen het breedste punt zijn (lage balans) en je hebt een hoge heup en daarbij in verhouding ook korte benen, dan breng je je lichaam in balans door tops die net over het heupbeen vallen. Op deze manier lijken zowel je bovenlichaam als je benen langer.

6 gedachten aan “Lichaam in balans – hier de antwoorden van de test.”

 1. Dag Lida,
  Het is geweldig van jou om dit antwoord zo eenvoudig en bevattelijk te kunnen verwoorden. Ik heb hier heel veel aan gehad.
  Bedankt,

  Diane

 2. Ik had de vragen allemaal goed al kon ik het niet zo goed verwoorden.
  Bedankt voor de simpele uitleg.

 3. Ik vind het moeilijk om de juiste balans te vinden. Mijn bovenlichaam is langer dus zitten de broeken altijd te laag. Hoe kan ik dit oplossen.

Reacties zijn gesloten.